Skip to content

Turun valtias (romaani)

Turun valtias on nykyaikaan sijoittuva urbaanifantasiaromaani ja Näkymätön piiri -sarjan kakkososa. Se ilmestyi syksyllä 2021 Nysalor-kustannukselta.

Fyysinen kirja: Nysalor-kustannus

E-kirja: Nysalor-kustannus

“Turkua suojannut Hirsipuumäen sopimus on rauennut, ja maagiset olennot tekevät paluuta. Seitsemän kukkulan kuninkaaksi pyrkivät vampyyrit ja kaunis kansa, jota myös keijuiksi kutsutaan. Tilannetta yrittää suitsia uudelleen muodostettu Näkymätön piiri, vaihtelevalla menestyksellä. Anne Koivula on ryhtynyt toimiin pannakseen aisoihin Ruotsista saapuneet vampyyriklaanin edustajat, nopeasti, metelittä ja ennen kaikkea Kari Spiegelbergin tietämättä. On salaisuuksia, joita ei voi paljastaa edes lähimmille liittolaisilleen.

Tahollaan Kari, puolipätevä maagikko, jonka sosiaalinen silmä on kaihin rappeuttama ja moraalinen kompassi muropaketin leluyllätys, saa rastikseen ottaa selvää, onko hänen kaverinsa ylppäri-ikäinen tytär sotkeutunut johonkin okkulttiseen ja vaaralliseen. Pian Toriparkin montusta löytyy tuntemattomia kulkuteitä, Kakolan vankilaan rakennettujen talojen syövereissä punotaan katalia juonia, valtava susi riehuu campuksella, vuosia uinunut pahuus raottaa silmiään, kaunis kansa käy tanssiin, ja useampi magiaan sotkeutunut vedetään lihamyllyn läpi.”

“Turun valtias jatkaa Dare Talvitien sarjaa Näkymätön piiri ja kertoo, mihin suuntaan Turun, Pohjois-Euroopan merkittävimmän magiakeskuksen, kohtalo kulkee Valkean liekin tapahtumien jälkeen.”