Skip to content

Helsingin kirjamessut tulevat

Oikeastaan kirjamessut ovat täällä jo, mutta en itse ehdi paikalle ennen huomista. Perjantai näyttää tällä hetkellä ainoalta messupäivältäni muiden sitoumusten vuoksi. Onneksi siihenkin saa mahtumaan kaikenlaista jännittävää.

Tavoitteena on kiertää spefiä ja salaliittoja käsitteleviä ohjelmanumeroita. Ainakin seuraavat vaikuttavat perjantaina kiinnostavilta:

16:00 Sananvapaus, propaganda, trollit ja hybridisodankäynti

Miten suhtautua memeettiseen taisteluun, ja millä keinoilla panna kampoihin jollekin, joka vain vahvistuu huomiosta jota sille annetaan? Kuulen mielelläni esitelmöijien näkemyksiä ja keinoja tähän.

17:00 Snowden – Maailman halutuin mies

Tämä kiinnostaa jo päivätyönkin puolesta.

19:00 Worldcon tulee Helsinkiin

Luulen, että olen täällä pelkästään tuulettamassa ja riemuitsemassa scififandomin kanssa. Pitää varoa, ettei tule ilmoittautuneeksi vapaaehtoiseksi mihinkään hommaan.

19:00 Galaksit

Miksi tämä on päällekkäin edellisen ohjelmanumeron kanssa? Tietysti pimeästä aineesta voisi lukea kirjastakin.

19:30 Meistäkö marsilaisia?

Andy Weirin insinööripornotarina paineli minussa jotain juuri oikeita nappeja. Tämäkin on hankalasti päällekkäin Worldcon-esityksen kanssa. On tämä vaikeaa.

Ohjelman lisäksi hengaan varmaan Myllylahden myyntipöydän tuntumassa ja suttaan tarvittaessa ihan hyviä kirjoja nimikirjoituksellani.

Published insuomi