Skip to content

Näkymätön piiri ilmestyy

Viime vuonna valmiiksi saamani urbaanifantasiadekkari on löytänyt kustantajan. Romaanin julkaisee tänä syksynä Kuoriaiskirjat, joka onkin spefi-pulpdekkarille täsmälleen oikea koti.

Romaani, työnimeltään Näkymätön piiri 1, on yliluonnolliseen Turkuun sijoittuva urbaanifantasiatarina. Kun Tähtitorninmäeltä löytyy selittämättömästi tuhkaksi palanut vainaja, päätyy muka-kovaksikeitetty itseoppinut maagi Kari Spiegelberg penkomaan tapahtunutta vastoin parempaa tietoaan. Kaupungin okkulttisen alakulttuurin muutkin tekijät pyörivät tutkimuksen liepeillä, mutta on vaikea sanoa, ketkä heistä haluavat selvittää kuolemantapauksen, ja ketkä ovat sekaantuneet siihen. Pokalla, huonosti muistetulla rituaalilla ja sarkastisella herjalla aseistautunut Kari on nopeasti syvällä vaikeuksissa, samalla kun yliluonnolliset voimat mylläävät hänen ympärillään.

Romaanin lopullinen nimi on vielä ilmassa, samoin kuin monet muut tähän proggikseen liittyvät detaljit. Seuraavaksi omalla työlistallani on vuorossa editointikierros, joka tapahtuu kesän aikana. Saman kesän aikana on tarkoitus toteutua myös luolailu- ja kiipeilyhenkinen road trip pitkin Eurooppaa, mutta varmasti se komboaa täysin ongelmattomasti romaanieditoinnin kanssa.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan romaani näkee päivänvalon Turun kirjamessuilla lokakuussa. Tämä on jo neljän kuukauden kuluttua, joten aikataulu on huomattavan tiukka. Suuremmin virhemarginaalia ei ole, mutta mikäs tässä on reunalla elellessä.

Published insuomi