Skip to content

Valkea liekki on ulkona

Minä, Shimo Suntila ja Boris Hurtta. Taustalla meitä kaikkia kustantava Kuoriaiskirjojen Tuomas Saloranta miettii elämänvalintojaan. Kuva (C) Taina Nyman

Julkaisubileet on pidetty, ja Valkea liekki on nyt virallisesti kohdannut maailman. Julkaisu tapahtui tietenkin Turussa, kirjamessulauantaina, samassa tilaisuudessa Shimo Suntilan Kirja tulee kirjan luo –kokoelman julkaisun kanssa. Asiaankuuluvassa järjestyksessä ensin suomalaisen kauhun grand old man Boris Hurtta haastatteli Shimoa hänen kirjastaan, ja sitten Shimo haastatteli minua omastani. Sitten diilattiin kirjoja, syötiin, juotiin, tietokilpailtiin ja oltiin levottomia.

Julkaisutapahtuma oli aivan täynnä ihmisiä, ja meno oli reipasta. En ole ikinä ollut metsän sosiaalisin eläin, mutta onnistuin silti olemaan aivan fiiliksissä. Tästä iso kiitos kuuluu henkisenä tukiryhmänäni toimineille Tainalle, Velmalle, Sannalle ja Tiinalle, jotka ajoivat minut paikalle, vahtivat, etten karkaa ennen kuin ohjelma oli päässyt kunnolla vauhtiin, ja viihdyttivät minua ja muita cossaamalla kirjassa esiintyvinä hahmoina. Muun hulinan lomassa sain hankittua signeeratun kappaleen Shimon teosta, ja kuulla hiuksianostattavan kertomuksen siitä, miten oikeat ammattikirjailijat suhtautuvat deadlineihin.

Kirja-arvioita Valkeasta liekistä ei ole vielä näkynyt, mutta linkitän niitä romaanin omalle sivulle jahka sellaisia saapuu. Itse vastaanottamani lukija-arviot ovat vaihdelleet superinnostuneista (“Ihan loistava”) vähän eri tavalla innostuneisiin (“tuntuu toimivan mulla paljon paremmin, kun oon pienessä humalassa”). Puhdasta tyrmäyskritiikkiä kukaan ei ole kehdannut tulla suoraan pain naamaa esittämään.

Mutta: romaani on nyt oikeasti saatavilla. Fyysisestä kappaletta voi haeskella Helsingistä ainakin Aavetaajuus-kaupasta, ja sama pulju hoitaa myös verkkotilauksia. Muihinkin liikkeisiin kirjaa saattanee ilmestyä, tosin en yhtään tiedä, miten todennäköisesti se jonnekin lähi-Prismaan saapuu, vaikka niiden web-sivut sitä mainostavatkin. E-kirjan odottaisin tulevan ulos aivan lähipäivinä, tai tätä kustantaja ainakin on lupaillut.

Mike Pohjola ei itse päässyt paikalle, mutta hän lähetti kirjassa esiintyväksi hahmoksi pukeutuneena onnittelut Valkean liekin päähenkilölle. So meta.
Published insuomi